Mijn liefde voor sporten begon toen ik 6 was. Sindsdien kwam er heel wat op mijn pad:

van klassiek ballet tot boksen,

van toestelturnen tot obstacle running,

van intervaltraining tot hangmatyoga.


Wat telkens terugkomt is

het heerlijke gevoel dat ik krijg van beweging. 


Ik kreeg ook al op heel jonge leeftijd

de kans om les te geven.

Ik ben heel dankbaar om

het vertrouwen dat ik toen heb gekregen.

Zo ontdekte ik hoe fijn het is

om mensen te helpen en te begeleiden .


Het is mooi om te zien hoe mensen hun eigen mogelijkheden ontdekken,

hoe ze groeien en sterker worden.


°°°


Ik startte op 6-jarige leeftijd met klassiek ballet in de academie van Ledeberg en vond het meteen geweldig. Ik voltooide zes jaren en behaalde telkens grote of grootste onderscheiding.


Ondertussen werd ik ook lid van de keurploeg van Turnkring Oostakker. Hier trainde ik jarenlang een tiental uren per week en deed mee aan competities toestelturnen en verschillende optredens.


Op 15-jarige leeftijd startte ik met jazzdans in de demogroep van TKO. Ongeveer in diezelfde periode kreeg ik ook de mooie kans om zelf les te geven aan de competitiegroep turnen. Enkele jaren later werd ik lesgeefster van de groep jazzdans, waar ik dansles mocht geven aan een fantastische groep tienermeisjes.


Er startte een nieuwe periode toen ik rechten ging studeren aan de universiteit Gent.  Na een tiental jaren ervaring aan de balie startte ik samen met een collega een eigen advocatenkantoor. Tijdens deze periode ontdekte en beoefende ik talloze sporten. Ik ontdekte hoe het sporten me balans bracht en hoe ik hiermee rust in mijn hoofd kon krijgen. Ondertussen gaf ik dans- en stretchles in de plaatselijke dansschool.

Uiteindelijk werd ik naast mijn job als advocaat ook officieel sportcoach en startte met wekelijkse stretchlessen, lessen hangmatyoga en intervaltrainingen.


Ik behaalde verschillende internationaal erkende diploma's, waaronder een opleiding hangmatyoga (erkend door Yoga alliance, YACEP) en een opleiding tot ademcoach.


Ook tijdens de coronapandemie probeerde ik om zoveel mogelijk tijd nuttig te besteden. Ik gaf verschillende groepslessen online en in open lucht en gaf zo mensen de kans om te blijven bewegen.


Toen de maatregelen strenger werden en het land in lockdown ging, startte ik mijn instagramproject "Ine beweegt jou". Ondertussen schoolde ik me verder bij in het online lesgeven en bleef ik extra opleidingen volgen.